Algebra and Coalgebra meet Proof Theory (ALCOP) 2015

Wednesday 6 May 2015

09:00-09:30 Coffee/tea and Registration.

09:30-10:30 Keynote talk by Agata Ciabattoni: (Algebraic) Proof Theory for Substructural Logics and Applications.

(30 min coffee break)

11:00-11:30 Revantha Ramanayake: Between Axioms and Structural Rules in the Display Calculus.

11:30-12:00 Apostolos Tzimoulis: Unified Correspondence as a Proof-Theoretic Tool. 12:00-14:00 LUNCH

14:00-15:00 Keynote talk by Tadeusz Litak: Completeness, Completions, Canonicity and Cut.

(30 min coffee break)

15:30-16:00 José Gil-Ferez: Projectable L-groups and Algebras of Logic: Categorical and Algebraic Connections.

16:00-16:30 Tommaso Flaminio: Algebraic Models for Probabilistic Reasoning. (30 min coffee break)

17:00-17:30 Nick Bezhanishvili: Canonical Formulas for Substructural Logic.

17:30-18:00 Minghui Ma: Algorithmic Correspondence and Proof Theory for Weak Strict Implication Logics.

Thursday 7 May 2015

(Coffee/tea from 9:00 for early birds)

09:30-10:30 Keynote talk by Clemens Kupke: Coalgebra and Data.

(30 min coffee break)

11:00-11:30 Ekaterina Komendantskaya: Structural Resolution and Universal Productivity.

11:30-12:00 Lutz Schröder: Coalgebraic Correspondence Theory and Gaifman Locality.

12:00-14:00 LUNCH

14:00-14:30 Sebastian Enquist: Monadic Second-Order Logic and Bisimulation Invariance for Coalgebras.

14:30-15:00 Yde Venema: Completeness for the Mu-calculus: a Coalgebraic Perspective. (30 min coffee break)

15:30-16:00 Zeinab Bakhtiari: Dynamic Epistemic Logic (on a Bi-lattice Base).

16:00-16:30 Mehrnoosh Sadrzadeh: Sheaf Models and Intuitionistic Logic for Natural Language.

(30 min coffee break)

17:00-17:30 Sabine Fritella: Display Calculi for PDL.

17:30-18:00 Samuel Balco: Display Calculi in Isabelle.

18:30 - : Workshop dinner at Café-Restaurant t'Postkantoor, Hippolytusbuurt 14, Delft.

Friday 8 May 2015

(Coffee/tea from 9:00 for early birds)

09:30-10:30 Keynote talk by Félix Bou: A Computational Approach to Finite MTL-chains. (30 min coffee break)

11:00-11:30 Luca Spada: Duality for MV-algebras via Ind- and Pro-completions of Categories. 11:30-12:00 Alexander Kurz: Weighted Colimits and Density as Tools for (Co)Algebraic Logic. CLOSING